nieuwjaarskaart 2021

Steeds doemt er een klip op die een perspectief op 2021 beperkt. In gedachte beklimmen wij die rots en zien langzamerhand een zonovergoten landschap verschijnen. Wij wensen u een nieuwjaar met een stralende opgaande zon die perspectief biedt voor jong en oud.

José en Frank

mrc folder 4 copy

Expositie in Militair Revalidatiecentrum

in Doorn van 2 oktober-9 januari 2020. De expositie

van schilderijen is dagelijks te bezoeken van 12.00 tot 21.00 uur in het therapiegebouw van het revalidatiecentrum. Korte Molenweg 3 3941 PW Doorn

Voor meer informatie: Carla van Vlaanderen 0343-598405

 

Het is in juli 2020 de moeite waard langs de serre van het Kunstgilde op het Kerkplein te lopen. Een grote diversiteit aan stenen en houten beelden. Abstract en figuratief, groot en klein. Dat maakt kunst kijken op het Kerkplein tot een plezier in de Covid 19 tijd.

serre kunstgilde img 2758

ontvouwenOok in het Kunstgilde Heuvelrug kan nog geen sprake zijn van een normale expositie met een feestelijke opening…

Helaas, maar het gilde  heeft voor de komende maanden een alternatief bedacht: kunst kijken op het kerkplein. Achttien beeldhouwers stellen in juni 2020 beelden ten toon in de serre van het Kunstgilde.

www.kunstgildeheuvelrug.nl  adres: Kerkplein 10 3956 BW Leersum

Van 1 februari – 5 maart 2020 exposeren Jaap van der Meer met schilderijen,  Wout Epping, Klaas Leene, Stéphanie Maul en Frank Renssen met beelden en de fotografen Wim Keetbaas en Hans Neecke in het Kunstgilde Heuvelrug, Kerkplein 10 te Leersum. De opening vindt plaats op zaterdag 1 februari om 16.00 uur.

expo febr. 2020 1280x1833

perspectief voor 2020 2Al die sombere berichten en voorspellingen over onze toekomst zouden je bijna moedeloos maken. Er gaan ook dingen goed. Zeker op kleine schaal ontstaan allerlei initiatieven. Die geven je nieuwe energie en kunnen effect hebben op grotere schaal. Daarom wensen we je een 2020 met veel licht en ruimte voor nieuwe positieve ervaringen, die bronnen vormen voor nieuwe energie.

José en Frank

voorbij de horizonJaren lang konden kunstliefhebbers het eerste weekend van oktober tal van ateliers in Driebergen bezoeken. Na een stilte vorig jaar heeft onlangs een groep kunstenaars de handen ineen geslagen. Het resultaat: er is in 2019 weer een Atelierroute in Driebergen! Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 opent een dertigtal kunstenaars van 12.00-17.00 uur hun ateliers voor het publiek. Ook ik ben weer van de partij met schilderijen en beelden(no 24 op de route). De route voert door heel Driebergen waarbij een grote verscheidenheid aan schilderijen, tekeningen, keramiek, beelden in steen, hout en metaal, foto’s, glas, ruimtelijk werk en textielontwerpen te bewonderen is. Kijk op www.atelierroutedriebergen.nl voor meer informatie.

Ogen en oren tekortVan 2 maart - 4 april 2019 exposeren Klaas Leene en Jan van Treuren met beelden en Mary Oortwijn en Frank Renssen met schilderijen in het Kunstgilde Heuvelrug.

Ineens is het lente. Alles schiet de grond uit. Overal alle kleuren van de regenboog. Bloemen nodigen je uit om naar hen te kijken, hen te ruiken en te voelen. Bomen en struiken hebben een groene waas, die overgaat in fris groene tinten. Je komt ogen en oren tekort
De natuur is mijn inspiratiebron. Dat uit zich in schilderijen van bloemen, bomen, stenen en water. En bij water vooral de wijdsheid van de zee met het voortdurende spel tussen eb en vloed.

valley oak nieuwjaarskaartToen wij eind november in Westlake Village, Agoura en Malibu aankwamen zagen we de gevolgen en de omvang van Woolsey fire: zwart geblakerde berghellingen, verkoolde struiken, verbrande huizen maar ook huizen die de brandweer heeft kunnen redden.

In totaal zijn 39234 ha verbrand en moesten bijna 300000 mensen evacueren. Prachtige eiken stonden te midden van verkoolde plantenresten nog overeind maar waren door de brand aangetast . Eindelijk kwam de regen en na een paar dagen staken groene grassprietjes boven de verkoolde bodem uit. Langzamerhand ontstaat een groene deken onder de bomen. Zullen de eiken overleven?

Een hoopvol Nieuwjaar

Metamorfose van pop tot vlinder

Overzichtstentoonstelling van 29e Kunstatelierroute(KAR) te Leersum van zaterdag 25 augustus tot en met 2 september 2018 in het gildehuis, Kerkplein 10 te Leersum.De expositie laat werk zien van leden van het Kunstgilde die afgelopen jaren aan de KAR hebben meegedaan. Metamorfose laat de ontwikkeling van kunstenaar bij het gilde zien.. Als mensen lid worden van het Kunstgilde lijken ze op een pop van een vlinder, waarin artistieke ideeën opgevouwen liggen om uitgewerkt te worden. Eenmaal lid van het kunstgilde ontpoppen zij zich tot een vlinder die zich aangetrokken voelt tot een bepaalde werkgroep(bloem) en ontplooien zij zich tot geïnspireerde kunstenaars. Het Kunstgilde laat alle bloemen bloeien.

pop van een vlinder expositievlinder in een bloemenzee expositie

In heel Nederland exposeren kerken werk van kunstenaars die zich laten inspireren door Pinksteren en kerkarchitectuur (feestvandegeest.nl). Vijftien kerkgebouwen op de Utrechtse Heuvelrug en in Woudenberg openen op donderdag 10 mei, zaterdag 12 mei en zondag 13 mei 2018 (Hemelvaart) en op 19 mei t/m 21 mei 2018 (Pinksteren) van 13.00-17.00 uur hun deuren voor het publiek. Zestien kunstenaars tonen in hun werk wat het Pinksterverhaal voor hen betekent. Het landelijk thema is 'levensadem'. In de Bartimeuskapel te Doorn exposeren Angela van Iersel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) met het schilderij Levensboom,  kunstenaars die lid zijn van de Hagediensten en bewoners van Bartimeus die hebben deelgenomen aan een workshop beeldhouwen.

angelavanIersel werk 01klank van levensadem

                        

Bij het verhaal van de apostelen heeft zich om hen heen een menigte gevormd. Men heeft de pinksterboodschap gehoord en spreekt elkaar geestdriftig in de eigen taal, klank en toon aan over wat hen is overkomen. En iedereen verstaat elkaar.

De klank van levensadem

Elke buis van mijn installatie vertegenwoordigt een groep mensen met een eigen taal en cultuur.

Hoewel tonen onderling verschillen is de boodschap steeds hetzelfde.  Niet alle buizen klinken helder. Zij staan voor mensen die zo overdonderd zijn dat zij nauwelijks kunnen bevatten wat zich voor hen heeft afgespeeld.